Győr Magyarország harmadik műemlékekben leggazdagabb és hatodik legnépesebb városa. A barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül 1989-ben Győr megkapta az Európai Unió műemlékvédelmi díját, az Európa Nostra díjat, 2010-ben pedig a kultúra magyar városa címet is elnyerte.

Régi közismert neve Arrabona, a mai Győr-Moson-Sopron vármegye székhelye. A győri kistérség és a Nyugat-Dunántúli régió központja.
Jelentős gazdasági, ipari, egyházi, oktatási, kulturális és sportközpont.

A Bécs-Pozsony-Budapest tengelyen fekszik, kiváló közlekedési adottságokkal rendelkező, dinamikusan fejlődő város. Autópályáról az összes városrésze közvetlenül elérhető. Emiatt kapta jelzőjét: “Győr a találkozások városa”.

A város a Kisalföld keleti felében, a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca torkolatánál fekszik, ezért is nevezik a “folyók városának” is.

Győr fesztiválváros, ahol a művészetek barátai és az igényes kikapcsolódásra vágyók egész éven át vonzó programokra lelhetnek. Minden évszakban találhatunk kedvünkre való programot: Győrkőc Fesztivál, Győri Tavaszi Fesztivál, Magyar Táncfesztivál, a világhírű Győri Balett rendezésében, Győri Nyár Nemzetközi Kulturális Fesztivál, Barokk Nosztalgiák Művészeti Fesztivál, Barokk Esküvő, Szent László Napok.

Győr a folyók és a találkozások városa várja önt.